Vår gjestemixer, en kompromissløs og målbevisst juiceutvikler.

Juiceutvikleren André Bendigtsen holder til på Hvalstad i Asker, og har rundet 40 vintre. Han begynte å dampe våren 2014, og begynte å utforske hjemmemiksing høsten samme år. Siden den gang har skuffer, skap og kjellerhyller vært fylt til randen av aromaflasker, ingredienser og testmikser til hans kones store fortvilelse. I 2015 så han et behov for å merke de utallige flaskene med prøvemikser skikkelig, og organiserte det hele under juicenavnet Ravenwood. Etkettene er basert på hans originale design.

Han er ikke fremmed for å prøve ut nye smakskombinasjoner og ingredienser, og har vært igjennom de fleste hovedsmaksprofiler som tobakk, frukt, custard, lakris osv, men har en forkjærlighet for frukt- og dessertmikser. Han bruker aldri noen form for menthol eller kjøling i sine juicer. 

Juiceseriene som presenteres her på Skausaft er merket med norrøne gudenavn. Vi har plukket en juice fra hver av fire av seriene hans: Idunn-serien er rene fruktsmaker, Siv-serien er dessertsmaker basert på frukt og krem, Odin-serien er custards og Balder serien er kjeks og kaker. Bendigtsen har flere juiceserier i tillegg til de vi har nevnt: Heimdall-serien, som er tobakksmaker, Hel-serien basert på lakris og Suttung-serien som er en eksperimentell serie basert på tobakk.

a


a

De to første shortfill fra Ravenwood:

SMAKSBESKRIVELSE:

Jordbær og krem i uvanlig velfungerende harmoni: Fra de dype gangene i Bilskirne i Trudvang presenterer Siv sin sagnomsuste jordbærdessert. Tre forskjellige sorter jordbær perfekt balansert på en seng av krem – alt badet i søt melk fra Audhumbla. Erfarne dampere vil kanskje oppdage den hemmelige ingrediensen. Tors favorittdessert etter en lang dag, og garantert også din!

Du finner den som shortfill her.

SMAKSBESKRIVELSE:

Fruktbombe! Favoritten til mange – all day vape til enda flere!

Velkommen til frukthagen og inn i Idunn’s kjærlige favn! Her har hun høstet inn sesongens tropiske frukter fra den hemmelige delen av hagen. Papaya balansert ut med diverse meloner toppet av med litt marshmallow gjør dette til en søt og god all day vape. Kan tilsettes opptil 0.5% WS-23 for de som liker det litt avkjølt.

Du finner den som shortfill her

ONESHOT RAVENWOOD

10 ml shot. Til 50 ml e-juice

Gjestemixer-prosjektet er en mulighet for private mixere til å prøve sine e-juicer for et bredere publikum. Skausaft AS tar alle kostnadene frem til salget starter, og produserer, kvalitetssikrer og flasker juicene i vår lab og selger dem i vår nettbutikk i en periode på 3-4 måneder. Prosjektet skal være en mulighet og en vei for deg til å finne ut om du vil satse på dette. Skausaft tar ingen fortjeneste på produksjon eller salg.

Valget av Bendigtsen:

André Bendigtsen har mixet like lenge som jeg har. Allerede i 2014 utvekslet vi erfaringer, aromaer og smaksprøver. Bendigtsen er en av de damperne jeg har hatt lengst kontakt med og alltid har hatt stor tillit til, selv om vi har gått litt forskjellige veier.

I 2015 diskuterte jeg med flere norske mixere mulighetene for en norsk nettbutikk med norskutviklede og norskproduserte juicer fra flere mixere. Responsen i miljøet var laber, ingen hadde tro på et slikt samarbeid. Noen ville også motarbeide ideen om et produksjons- og salgsfellesskap. André Bendigtsen var den eneste som så mulighetene og skjønte at norske mixere og utviklere måtte bygge opp noe i konkurranse med utenlandske juicer.

Siden da har jeg flere ganger «vært på» Bendigtsen for å få produsere og presentere hans juicer. Dessverre har dette ikke vært mulig på grunn av hans mange andre engasjementer for norske dampere gjennom flere år. Tross sin lange erfaring som mixer og sine mange juicer, har Bendigtsen til nå valgt å holde sine juicer for seg selv og sine nærmeste venner. 

Derfor er vi meget glade for at vi endelig har fått lov til å produsere noen av Ravenwood-juicene, og får presentere dem i vår nettbutikk. Bendigtsen er en kompromissløs mixer som vet akkurat hva han ønsker av juicene sine. Og han får det til gjennom et modig og uvanlig aromavalg og sikker eleganse i bruken. Lave aromaprosenter og lang modning har gitt oss fire vinnende juicer her. Og de er selvfølgelig produsert av Skausaft i vår lab, under like strenge krav til kvalitet, smak, sporbarhet og sikkerhet og under samme nøye kontrollerte forhold som våre egne juicer.

For Skausaft-teamet:

Kjetil Aakenes

Totalsum:
    Til kassen
    (0)